New Creation Gospel Church

Click here to edit subtitle

misvattingen


- Vrouwonvriendelijk? Nee vrouwen hebben bijbels gezien wel een andere rol te spelen maar zijn daarom niet minder, Als het nieuwe testament zegt dat de man het hoofd is van de vrouw zoals christus het hoofd is van de man wil dit alleen maar zeggen dat de man de eindverantwoordelijkheid heeft in het gezin en als het spreekt van onderdanig zijn, kunnen we in gedachten houden dat Jezus ook de minste van allen is geworden en daarom juist uitgekozen is om de hoogste in de hemel te zijn.


- Tegen de homo's? God houdt van elke mens, maar haat de zonde, sinds dat homoseksualiteit onder zonde valt, horen wij als christenen ook de zonde te haten en vermijden, maar hebben we de holibies lief en zijn ze welkom in de kerk als ze willen veranderen zoals bij elke andere zonde het geval is.


- De 'Kerk' is niet al wat zich kerk noemt!

 De Kerk is de verzameling van gelovigen of van christenen die Christus als Verlosser en Heer         beschouwen. Daar valt dus niet onder: naamchristenen(niet praktiserende 'gelovigen') of gelovigen  

 die alles behalve de dingen doen die Christus van ons vraagt.


- Je mag niet veel meer? Alles mag volgens 1Kor.10: U zegt alles is toegelaten, zeker , maar niet alles is goed. Alles is toegestaan, ja, maar niet alles is opbouwend. M.a.w. als christen mag dan wel alles, maar streven we alleen naar wat goed en opbouwend is. 

 

- Niet wat gelovigen doen of zeggen is de standaard, maar Gods woord is de standaard.


- Brainwasht zijn we allemaal. Of wie is er evenwichtig geïnformeerd over alle mogelijke geloven?


- 'Christenen Naïef' nee. christen zijn is geen lachertje, Dus zal het voor zowat elke christen een goed overwogen keuze zijn 


- Wishful thinking? Ik hoop dat deze site aantoont dat deze keuze zelden lichtzinnig gemaakt wordt.

  Trouwens is ongeloof niet méér wishful thinking? Als ik niet geloof, moet ik me niet verantwoorden    en kan ik doen wat ik wil niet?